środa, 29 maja 2013

Buritto - wersja ulepszona


Tak, wiem, na blogu jest już przepis na burrito. Od czasu jego opublikowania jednak parę rzeczy się zmieniło w naszym przepisie. Ten post należy traktować jako uzupełnienie wcześniejszego:)

Generalnie sam sposób przyrządzenia farszu do burrito, oprócz tego, że do smażenia dajemy jeszcze szczyptę kuminu i łyżeczkę wędzonej papryki, nie zmienił się. Ważnym dodatkiem jednak stała się salsa, na którą przepis znajdziecie TU i bez której nie wyobrażam sobie już tego dania. Oprócz tego dodaję jeszcze marynowane ostre papryczki i kwaśną śmietanę (albo jogurt grecki), do której dodaję sok z cytryny i trochę startej skórki.


Oczywiście, Wy możecie dodać do burrito wiele innych rzeczy, ja ostatnio miałam w lodówce kawałek paprykowej kiełbasy i też świetnie wkomponował się w resztę smaków. Poniżej znajdziecie film, który nauczy Was łatwo i efektownie zwijać placki tortilli:)



Jeżeli podobał się Wam przepis i macie ochotę na więcej, pamiętajcie, żeby polubić Zbieram Liście na Facebooku:)

9 komentarzy:

  1. Pysznie tu u Ciebie :)
    A powyzszy przepis wykorzystam na pewno :)

    Pozdrawiam!!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta salsa bedzie mi sie teraz snic po nocach :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam w każdym wykonaniu:) pyszności:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Danie idealne, mniam, pycha po prostu! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Szczerze polecam dodać do mięsa pasek gorzkiej czekolady w tym samym momencie co pomidory :) Albo łyżeczkę kakao!

    OdpowiedzUsuń
  6. Taki farsz wyjadałabym łyżkami z patelni :D Pycha

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...