niedziela, 23 lutego 2014

Sałatka ze szpinaku, szynki, mozzarelli, pomidorów i pestek.


Cześć!
Zrobiłam dziś bardzo szybkie śniadanie, które było tak smaczne, że koniecznie muszę z Wami podzielić przepisem. Rzadko wybieram takie posiłki na początek dnia, bo muszę mieć dużo siły na walkę z codziennością, ale niedziela to co innego:)

Składniki:
1 garść szpinaku
1 dojrzały pomidor
1 plaster szynki szwarcwaldzkiej
1/2 kulki mozzarelli
pestki z dyni i słonecznika
sól
pieprz
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny


Przygotowanie:
Pestki prażyć chwilę na suchej patelni, na talerzu ułożyć szpinak, pomidora i porwaną na strzępy mozzarellę. Na to wszystko położyć pokrojoną na kawałki szynkę i posypać pestkami. Na koniec posypujemy solą i pieprzem i polewamy oliwą i octem balsamicznym.


PS. Spróbowałam wreszcie wody Vytautas. Rzeczywiście, smakuje jak koński pot.

3 komentarze:

  1. Nie znam tej wody :P I chyba nie chcę jej poznać ;) Sałatka pysznie się prezentuje i tak kolorowo - nastraja optymistycznie :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hahahahahhaha, aż taka zła nie jest, chociaż daleko jej do pysznej muszynianki!

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...