Cześć!
Zrobiłam dziś bardzo szybkie śniadanie, które było tak smaczne, że koniecznie muszę z Wami podzielić przepisem. Rzadko wybieram takie posiłki na początek dnia, bo muszę mieć dużo siły na walkę z codziennością, ale niedziela to co innego:)
Składniki:
1 garść szpinaku
1 dojrzały pomidor
1 plaster szynki szwarcwaldzkiej
1/2 kulki mozzarelli
pestki z dyni i słonecznika
sól
pieprz
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
Przygotowanie:
Pestki prażyć chwilę na suchej patelni, na talerzu ułożyć szpinak, pomidora i porwaną na strzępy mozzarellę. Na to wszystko położyć pokrojoną na kawałki szynkę i posypać pestkami. Na koniec posypujemy solą i pieprzem i polewamy oliwą i octem balsamicznym.
PS. Spróbowałam wreszcie wody Vytautas. Rzeczywiście, smakuje jak koński pot.
Nie znam tej wody :P I chyba nie chcę jej poznać ;) Sałatka pysznie się prezentuje i tak kolorowo - nastraja optymistycznie :) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńHahahahahhaha, aż taka zła nie jest, chociaż daleko jej do pysznej muszynianki!
Usuń