poniedziałek, 20 stycznia 2014

Sałatka z awokado, pomarańczami, granatem i twarogiem - idealne śniadanie


Cześć! Jak Wam minął weekend? Mam nadzieję, że był równie ciekawy co mój. Organizowanie imprezy urodzinowej to ciężkie zadanie logistyczne i zasługuje na osobny post.

Dzisiaj mam dla Was przepis na sałatkę, która świetnie nadaje się na śniadanie. Zawiera wszystkie składniki łatwo dostępne zimną, jest bombą witaminową, pięknie wygląda i smakuje jeszcze lepiej. 

Kiedy nudzą mi się rozgrzewające owsianki, często przygotowuje podobne śniadanie. 

Składniki dla dwóch osób:

2 garście rukoli (lub innej sałaty)
1 pomarańcza
1 dojrzałe awokado
pestki z 1/2 dojrzałego granatu
2 łyżki pestek dyni lub słonecznika
200 gram twarogu 
sól, pieprz
oliwa z oliwek

Przygotowanie:

 Rukolę rozłożyć na talerzach. Położyć pokrojone na plasterki awokado i pomarańczę. Posypać pestkami dyni i granatu. Na koniec posypać pokruszonym twarogiem, posypać solą i pieprzem, skropić oliwą i jeść ze smakiem!


Lubicie takie śniadania?

9 komentarzy:

  1. mm, uwielbiam takie niebanalne połączenia ; ) chętnie bym zjadła coś takiego jutro na śniadanko, serek i owoce, mniam. póki co jednak chętnie obserwuję!

    OdpowiedzUsuń
  2. Śniadanko wymarzone dla zdrowia i urody:))

    OdpowiedzUsuń
  3. Wygląda niezwykle lekko i wiosennie :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Fantastycznie kolorowa ta sałatka, aż chce się jeść.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...