czwartek, 19 kwietnia 2012

Kanapki z pieczonymi warzywami, czosnkiem i tymiankiem


Składniki: (na 6 kanapek)
1 mała cukinia
3 pomidory
pół czerwonej papryki
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek
rukola (lub inna chrupiąca sałata)
bazylia, oregano, tymianek
sól, pieprz grubo zmielony
6 plasterków szynki lub salami
szczypiorek, rzeżucha do posypania

Przygotowanie:
Pomidory pokroić na ósemki, cukinię w grube plastry, paprykę w paski, przełożyć do formy, posypać ziołami i delikatnie polać oliwą, zapiekać w rozgrzanym piekarniku ok. 20min. Warzywa położyć na kanapce z szynką, posypać zieleniną i pieprzem i zajadać, tylko uwaga: bardzo gorące ;)

Kanapki bardzo smakowite i chrupiące, nie zdawałam sobie sprawy, że pieczone warzywa są takie dobre, smakują zupełnie inaczej. Po takim śniadaniu życie staje się piękniejsze!

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...