Składniki:
1 duża pierś kurczaka
pół opakowania makaronu grubego (najlepiej penne)
1 opakowanie sera lazur
pęczek pietruszki
3 ząbki czosnku
1 średnia cebula
kostka rosołowa
oliwa z oliwek
4 łyżki śmietany 18%
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kostkę rosołową rozetrzeć z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek, do powstałej mieszaniny dodać pokrojonego w kostkę i odstawić do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie usmażyć kurczaka, na koniec dodając
drobno posiekaną cebulę i rozgnieciony czosnek, chwilę podsmażyć. Do kurczaka dodać rozdrobniony ser, a gdy sie rozpuści wlać śmietanę i dokładnie wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, gałka i wrzucić duuuuużo pietruszki (dzięki temu danie nie będzie mdłe). Podawać z ugotowanym na półtwardo makaronem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz