Składniki:
0,5 paczki makaronu kokardki
Brokuły
1 cebula
0,5 puszki kukurydzy konserwowej
200 g szynki
1 szklanka śmietany 18%
3 jajka
1 łyżeczka masła
Trochę startego żółtego sera
Migdały w płatkach do posypnia
Sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
1) Makaron i brokuły ugotować al dente z solą
2) Na łyżce masła podsmażyć cebulę, szynkę i kukurydzę, dodać odsączone brokuły - wszystko wymieszać z makaronem, wyłożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem
3) W miseczcie rozbełtać jajka, dodać śmietanę, posolić i popieprzyć - wylać na makaron; całość posypać serem i migdałami
4) Piec pół godziny w temperaturze 180 stopni
*Najlepiej jeść zapiekankę, kiedy ostygnie - wtedy można ją kroić
Smacznego!
wygląda inspirująco...
OdpowiedzUsuńhigh art!