Składniki:
Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
Pół opakowania mrożonego szpinaku
100 gr fety
Pół cebuli, kilka ząbków czosnku
Masło do smażenia
Pół cebuli, kilka ząbków czosnku
Masło do smażenia
Opcjonalnie migdały do posypania
Przygotowanie:
Rozmrożony szpinak usmażyć na maśle z podsmażoną cebulą i czosnkiem; wymieszać z fetą tak, żeby się rozpuściła i żeby nie było wody - smażyć do powstania gęstej masy;
Ciasto francuskie pociąć na 15 kwadracików - na środku każdego z nich położyć łyżkę szpinaku z fetą i zawijać rogi do środka, posypać migdałami;
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż będą rumiane
Ciasto francuskie pociąć na 15 kwadracików - na środku każdego z nich położyć łyżkę szpinaku z fetą i zawijać rogi do środka, posypać migdałami;
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż będą rumiane
wielkie dzięki za nowe pomysły na wykorzystanie ciasta francuskiego!:D
OdpowiedzUsuńBiedrona