wtorek, 29 marca 2011

Ciasto francuskie ze szpinakiem i fetą


Składniki:
Opakowanie gotowego ciasta francuskiego
 Pół opakowania mrożonego szpinaku
100 gr fety
Pół cebuli, kilka ząbków czosnku
Masło do smażenia 
Opcjonalnie migdały do posypania 

Przygotowanie: 
 Rozmrożony szpinak usmażyć na maśle z podsmażoną cebulą i czosnkiem; wymieszać z fetą tak, żeby się rozpuściła i żeby nie było wody - smażyć do powstania gęstej masy;
Ciasto francuskie pociąć na 15 kwadracików - na środku każdego z nich położyć łyżkę szpinaku z fetą i zawijać rogi do środka, posypać migdałami;
Piec w rozgrzanym piekarniku, aż będą rumiane 

1 komentarz:

  1. wielkie dzięki za nowe pomysły na wykorzystanie ciasta francuskiego!:D
    Biedrona

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...