2 jaja
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
1 łyżeczka soli
tłuszcz do wysmarowania formy
Nadzienie
1 duża czerwona papryka
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
5 łyżek oleju
1 łyżeczka soli
tłuszcz do wysmarowania formy
Nadzienie
1 duża czerwona papryka
kilka plasterków szynki
nieduża cebula
300 g kwaśnej śmietany 12%
300 g kwaśnej śmietany 12%
2 jaja
sól, biały pieprz, słodka papryka, gałka muszkatułowa
sól, biały pieprz, słodka papryka, gałka muszkatułowa
Przygotowanie:
W misce wymieszać twaróg, sól, olej, jajka, Wyrobić z mąką i proszkiem na jednolitą masę. Ciastem wykleić posmarowaną olejem średniej wielkości tortownicę, pamiętając o zrobieniu wysokiego brzegu z ciasta.
Na spodzie poukładać pokrojone w cienkie słupki papryki, szynkę w kostkę i podsmażoną na złoto cebulę. Zalać wszystko śmietaną rozbełtaną z jajkami i przyprawami.
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C
Piec około 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni C
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz