czwartek, 18 listopada 2010

Owsiane ciasteczka.

Składniki:
szklanka płatków owsianych
szklanka mąki
szklanka otrąb pszennych
szklanka rodzynek
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka cynamonu
1 jajko
szklanka soku jabłkowego
1/4 szklanki oleju

Przygotowanie:
Płatki owsiane, mąkę, otręby pszenne, rodzynki, proszek do pieczenia i cynamon wymieszać razem. Jajko zmiksować z sokiem jabłkowym i olejem. Wlać tę masę do suchych produktów i dokładnie wymieszać. Z masy uformować łyżką niewielkie płaskie placuszki i wykładać je na wysłaną papierem do pieczenia blachę. Piec ok. 10 min w piekarniku nagrzanym do temp. 200°C.

To przepis podstawowy - nasze ciasteczka zamiast rodzynek miały w sobie suszone morele, śliwki, orzechy włoskie i słonecznik, czyli wszystko, co znalazłyśmy w kuchennej szafce w temacie bakalii i owoców.
頂きます !



1 komentarz:

  1. odkąd zrobiłyśmy je po raz pierwszy,moje życie zmieniło się na lepsze!:P
    Biedrona

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...