Składniki:
2 filiżanki mąki
2 filiżanki maślanki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki cukru
2 jaja
2 łyżki oleju
szczypta soli
opcjonalnie cukier waniliowy
Przygotowanie:
Żółtka jaj ubić z maślanką i olejem; suche składniki wymieszać, połączyć z masą z żółtek, maślanki i oleju; w osobnej misce ubić pianę z białek, po czym delikatnie wymieszać ją z ciastem; smażyć bez tłuszczu - najlepiej na teflonowej patelni, ale zwykła też działa; podawać na ciepło z miodem, konfiturą lub (dla zboczeńców) z kremem czekoladowym marki Kriss.
2 filiżanki mąki
2 filiżanki maślanki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
2 łyżki cukru
2 jaja
2 łyżki oleju
szczypta soli
opcjonalnie cukier waniliowy
Przygotowanie:
Żółtka jaj ubić z maślanką i olejem; suche składniki wymieszać, połączyć z masą z żółtek, maślanki i oleju; w osobnej misce ubić pianę z białek, po czym delikatnie wymieszać ją z ciastem; smażyć bez tłuszczu - najlepiej na teflonowej patelni, ale zwykła też działa; podawać na ciepło z miodem, konfiturą lub (dla zboczeńców) z kremem czekoladowym marki Kriss.
jó étvágyat!
moje ulubione !!!!!!!!!!!!!!!!!!!zdecydowanie;*
OdpowiedzUsuń