środa, 17 listopada 2010

Zupa cebulowa


Składniki:
litr bulionu 
4 cebule
sól, pieprz do smaku, ale im więcej, tym lepiej
łyżka masła do podsmażenia cebuli
tarty ser żółty do posypania
grzanki

Przygotowanie:
cebule drobno pokroić i zeszklić na maśle, wystudzić i zmiksować, dodać do gotującego się bulionu, przyprawić; zupa najlepiej smakuje, kiedy jest bardzo gorąca, posypana grzankami, startym serem i opcjonalnie pietruszką; proste i baaardzo rozgrzewające, idealne na zimę;

прия́тного аппети́та!

1 komentarz:

  1. Zaskakujace jest to, ze tak szybko mozna zrobic az tak dobra zupe. goraco polecam! Zrobilem z grzankami, ale groszek ptysiowy tez by sie swietnie w niej odnalazl. Dzieki za przepis!

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...