wtorek, 17 września 2013

Sałatka z oscypkiem i rukolą

Z wycieczki do Zakopanego przywiozłam sobie zapas pysznych, świeżych oscypków. Uwielbiam je jako dodatek do kanapek, tostów i pizzy. Dziś postanowiłam wykorzystać gorący, ciągnący ser do śniadaniowej sałatki. Lubię zacząć dzień od sałatki, szczególnie kiedy jej uzupełnieniem jest grzanka z dobrej jakości pieczywa. Towarzystwo świeżo parzonej kawy gwarantuje dobry humor na cały dzień. Na szczęście zostało mi jeszcze trochę oscypka do przygotowania tarty, którą w najbliższych dniach zobaczycie na blogu.

Składniki:

garść rukoli
garść ugotowanej fasolki szparagowej
garść pomidorków koktajlowych
4 plastry po 0,5 cm oscypka
oliwa
sól, pieprz
grzanka z dobrego pieczywa

sok z 1/2 pomarańczy

Przygotowanie:

Warzywa ułożyć na talerzu, delikatnie posolić, popieprzyć i skropić oliwą i sokiem z pomarańczy. Oscypka położyć na suchej patelni i smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Położyć na warzywach, dodać grzankę i wcinać. Smacznego ;D

DLACZEGO TAK STRASZNIE PADA????

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...