środa, 26 czerwca 2013

Sałatka z truskawkami i awokado - drugie śniadanie z KWESTIĄ SMAKU


Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych pyszności:)
Za każdym razem kiedy wykorzystuję przepisy z Kwestii, są zaskakująco pyszne i idealne. Wszystko zawsze wychodzi perfekcyjnie. W ten sałatce skusiły mnie przede wszystkim kolory. Wygląda tak kolorowo, zdrowo i wakacyjnie. Połączenie octu balsamicznego i truskawek jest NIESAMOWITE! To bardzo wielowymiarowe doświadczenie, nie można się oderwać od swojego talerza. Bardzo polecam na śniadanie, podwieczorek i kolację ;)

Składniki:

3 garście sałaty (roszponki lub innej)
1 dojrzałe awokado
plasterek cytryny
10 truskawek
150 gram serka typu włoskiego lub ricotty
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru


 Przygotowanie:

Umytą i porwaną sałatę ułożyć na talerzu. Awokado pokroić w kostkę, posypać solą i skropić cytryną. W occie rozpuścić łyżkę cukru i przestudzić, dodać musztardę. Wszystkie składniki położyć na sałacie, polać sosem i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;)

10 komentarzy:

  1. Pięknie prezentująca się sałatka i na pewno też bardzo pyszna!
    Pozdrawiam
    myszkagotuje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  2. wyszła smakowicie:) masz bardzo ładne talerze:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę Justyna, że Ci smakowała. Jest mi bardzo miło, że wykorzystałaś przepis ;)

      Usuń
  3. Ale kolorowo u Ciebie, pyszna sałatka :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej, nie znam jeszcze połączenia octu balsamicznego i truskawek :O

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Zdecydowanie warto spróbować. To bardzo ciekawe doznanie!

      Usuń
  5. Smacznie :) truskawki w sałatkach dodają niepowtarzalnego smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  6. doskonałe połączenie smaków:) wygląda pięknie:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ciekawa kompozycja smakowa

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...