Cześć! Kwestia smaku to moim zdaniem jeden z najbardziej inspirujących blogów w sieci. Co prawda, nie wyobrażam sobie, że jedna osoba i jedna rodzina mogą przygotować i zjeść tak dużo różnych pyszności:)
Za każdym razem kiedy wykorzystuję przepisy z Kwestii, są zaskakująco pyszne i idealne. Wszystko zawsze wychodzi perfekcyjnie. W ten sałatce skusiły mnie przede wszystkim kolory. Wygląda tak kolorowo, zdrowo i wakacyjnie. Połączenie octu balsamicznego i truskawek jest NIESAMOWITE! To bardzo wielowymiarowe doświadczenie, nie można się oderwać od swojego talerza. Bardzo polecam na śniadanie, podwieczorek i kolację ;)
Składniki:
3 garście sałaty (roszponki lub innej)
1 dojrzałe awokado
plasterek cytryny
10 truskawek
150 gram serka typu włoskiego lub ricotty
2 łyżki octu balsamicznego
1 łyżeczka cukru
Przygotowanie:
Umytą i porwaną sałatę ułożyć na talerzu. Awokado pokroić w kostkę, posypać solą i skropić cytryną. W occie rozpuścić łyżkę cukru i przestudzić, dodać musztardę. Wszystkie składniki położyć na sałacie, polać sosem i posypać świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego ;)
Pięknie prezentująca się sałatka i na pewno też bardzo pyszna!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
myszkagotuje.blogspot.com
wyszła smakowicie:) masz bardzo ładne talerze:)
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę Justyna, że Ci smakowała. Jest mi bardzo miło, że wykorzystałaś przepis ;)
UsuńAle kolorowo u Ciebie, pyszna sałatka :)
OdpowiedzUsuńOjej, nie znam jeszcze połączenia octu balsamicznego i truskawek :O
OdpowiedzUsuńZdecydowanie warto spróbować. To bardzo ciekawe doznanie!
UsuńSmacznie :) truskawki w sałatkach dodają niepowtarzalnego smaku :)
OdpowiedzUsuńJestem jeszcze bardzo ciekawa arbuza ;D
Usuńdoskonałe połączenie smaków:) wygląda pięknie:)
OdpowiedzUsuńCiekawa kompozycja smakowa
OdpowiedzUsuń