Składniki:
3/4 szklanki płatków owsianych
1/4 szklanki otrębów pszennych
garść słonecznika
garść migdałów w płatkach
garść pokrojonych suszonych moreli
sok z 1/2 pomarańczy
2 łyżki miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wrzucić na patelnię, polać sokiem wymieszanym z miodem i prażyć przez chwilę. Po kilku minutach zdjąć z ognia i pozostawić do wystygnięcia. Gotową granolę najlepiej przechowywać w szczelnym pojemniku, a jeszcze lepiej zjeść szybko:)
Jutro na blogu pokażemy Wam, w jaki sposób zacząć dzień idealnym śniadaniem z wykorzystaniem domowej granoli. Do zobaczenia!
PS Gorąco zapraszamy do polubienia nas na FB. Dzięki temu będziecie zawsze na bieżąco z tym, co się u nas dzieje. Znajdziecie nas tu: KLIK.
świetny blog i ciekawe treści.
OdpowiedzUsuńPodoba mi się Twój styl pisania
OdpowiedzUsuńTo śniadanie należy do jednego z moich ulubionych.
OdpowiedzUsuń