piątek, 6 kwietnia 2012

Chorizo, ONCE AGAIN!


Składniki:
kiełbasa chorizo
2 puszki pomidorów
1 papryka czerwona lub zielona
2 średnie cebule
3 ząbki czosnku
puszka czerwonej fasoli
3 plastry sera topionego lub 1 małe opakowanie
sól, pieprz
papryczka chili (opcjonalnie)

Przygotowanie:
Chorizo (po raz kolejny zachwalam Biedronkę za pyszne chorizo za 5zł) pokroić w grube półplastry, podsmażyć na patelni aż tłuszcz się wytopi i przełożyć do garnka. Cebulę pokroić na półplasterki i zeszklić na patelni po chorizo, po chwili dodać pokrojoną w paski paprykę (zielona będzie ładnie wyglądać), wszystko przełożyć do garnka, dodać pomidory w puszce, drobno posiekany czosnek, chili i dusić pod przykryciem aż danie zrobi się bardzo gęste, ok 15-20 min. Na koniec dodać fasolę, serek topiony i przyprawić. Wszystkie dania z duszonymi warzywami lubią sobie poleżeć, więc o ile apetyt nam pozwoli (bardzo kusząco pachnie) powinno wystygnąć, bo odgrzane smakuje dużo lepiej! Już nie mogę się doczekać lata, kiedy zamiast puszek będzie można używać świeżych i pysznych warzyw!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...