Składniki:
WERSJA PODSTAWOWA
2 duże marchewki
8 łyżek mąki
4 łyżki cukru
4 łyżki oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
WERSJA ULEPSZONA
2 duże marchewki
8 łyżek mąki
2 łyżki cukru
4 łyżki oleju
garść rodzynek
garść pestek słonecznika
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać wszystkie suche składniki i wymieszać dokładnie. Na blasze formować okrągłe ciasteczka i piec ok. 15-20 min w rozgrzanym piekarniku. Do wersji ulepszonej wcześniej namoczyć rodzynki w gorącej wodzie, żeby były miękkie.
Smacznego!
Mniam...! ! !
OdpowiedzUsuńwszystkie suche składniki - a co z olejem?
OdpowiedzUsuńWSZYSTKO SUPER ALE W JAK MOCNO ROZGRZANYM PIEKARNIKU PIEC?
OdpowiedzUsuń160-170 stopni powinno wystarczyć ;)
UsuńPozdrawiam ;)