wtorek, 21 lutego 2012

Marchewkowe ciasteczka

 Składniki:
WERSJA PODSTAWOWA
2 duże marchewki
8 łyżek mąki
4 łyżki cukru
4 łyżki oleju
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu

WERSJA ULEPSZONA
2 duże marchewki
8 łyżek mąki
2 łyżki cukru
4 łyżki oleju
garść rodzynek
garść pestek słonecznika
łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta cynamonu

Przygotowanie:
Marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać wszystkie suche składniki i wymieszać dokładnie. Na blasze formować okrągłe ciasteczka i piec ok. 15-20 min w rozgrzanym piekarniku. Do wersji ulepszonej wcześniej namoczyć rodzynki w gorącej wodzie, żeby były miękkie.

Smacznego!

4 komentarze:

  1. Mniam...! ! !

    OdpowiedzUsuń
  2. wszystkie suche składniki - a co z olejem?

    OdpowiedzUsuń
  3. WSZYSTKO SUPER ALE W JAK MOCNO ROZGRZANYM PIEKARNIKU PIEC?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 160-170 stopni powinno wystarczyć ;)

      Pozdrawiam ;)

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...