poniedziałek, 15 sierpnia 2011

tarta z malinami i borówką amerykańską




Składniki:
500 g malin i borówki amerykańskiej
200 g śmietany 18%
2 szklanki mąki krupczatki
5 łyżek cukru
1/4 kostki masła
1 żółtko
2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
1) Masło siekamy z mąką, następnie dodajemy cukier i rozcieramy palcami. Dokładamy żółtko i ugniatamy kruche ciasto, które schładzamy w lodówce.
2) Schłodzonym ciastem wykładamy formę do tarty, całość nakłuwamy widelcem. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upieczeniu studzimy.
3) Śmietanę i cukier puder ubijamy za pomocą trzepaczki i wykładamy na ciasto. Dekorujemy opłukanymi, przebranymi i osuszonymi owocami 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...