środa, 13 kwietnia 2011

Bruschetta z guacamole


Składniki: 
1 bagietka
1 dojrzałe awokado
1 pomidor
0,5 czerwonej papryki
5 ząbków czosnku
Sok z połowy cytryny 
Sól, pieprz 
Oliwa z oliwek (może być aromatyzowana)

Przygotowanie: 
1) Bruschetta to po prostu grzanki z oliwą z oliwek i czosnkiem; można je przygotować na grillu
2) Guacamole. czyli pasta z awokado: awokado rozgnieść widelcem, skropić sokiem z cytryny, dodać czosnek, sól i pieprz; pozostałe warzywa pokroić w kostkę i dodać do pasty; wymieszać. niestety, nasze awokado nie było wystarczająco dojrzałe, żeby rozgnieść je widelcem, więc pokroiłyśmy je w kostkę

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...