Według przepisu Nigelli Lawson "Nigella Ekspresowo" |
Składniki:
125 g miękkiego masła
3 tabliczki gorzkiej czekolady, połamanej
3 łyżki stołowe masy kajmakowej
3 tabliczki gorzkiej czekolady, połamanej
3 łyżki stołowe masy kajmakowej
Ok. 225 g herbatników
2 szklanki pianek
2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
1) Rozpuścić w rondlu masło, czekoladę i masę kajmakową. Odlać ok. ½ szklanki masy i odstawić na bok.
2 szklanki pianek
2 łyżeczki cukru pudru
Przygotowanie:
1) Rozpuścić w rondlu masło, czekoladę i masę kajmakową. Odlać ok. ½ szklanki masy i odstawić na bok.
2) Herbatniki rozgnieść na okruszki różnych wielkości; wrzucić do masy z roztopioną czekoladą, dodać pianki porozrywane na drobne kawałki.
3) Wlać wszystko do foliowej formy, wygładzić masę i polać ją ½ szklanki wcześniej roztopionej czekolady. Zostawić w lodówce minimum na 2h, a najlapiej na całą noc.
to kiedy mogę wpaść na te Wasze pyszności? :D
OdpowiedzUsuńOla
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!<3 pianki:D na pewno zrobię!:*
OdpowiedzUsuńBiedrona