poniedziałek, 31 stycznia 2011

Pizza ze szpinakiem i fetą.


Ciasto:  
1/2 kostki drożdży
1 szklanka ciepłej wody
3 szklanki mąki
3 łyżki oleju
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru

Wierzch pizzy: 
Opakowanie mrożonego szpinaku
250 gr sera feta
Trochę startego żółtego sera
Trochę szynki pokrojonej w kostkę
Pół puszki kukurydzy
Czosnek

Sos:  
 3 duże łyżki koncentratu pomidorowego
3 duże łyżki ketchupu
Przyprawy (bazylia, oregano)

Przygotowanie: 
1) Rozpuścić drożdże w szklance ciepłej wody, dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto, wyłożyć na dużą blachę
2) Szpinak podsmażyć z fetą i czosnkiem na łyżce masła
3) Rozprowadzić sos na cieście, położyć pozostałe składniki, posypać żółtym serem
4) Piec około 20 - 25 minut w temperaturze 200 stopni, żeby ciasto było rumiane

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...