wtorek, 7 grudnia 2010

Naleśniki z ciasta szpinakowego



ciasto naleśnikowe: 
jedno opakowanie szpinaku
3 jajka
szklanka mleka
szklanka mąki
sól, pieprz
2 łyżki oleju
farsz: 
250 gram sera białego (najlepiej z ziołami)
 2 ząbki czosnku
kilka plasterków szynki
opcjonalnie trochę drobno posiekanej cebuli

przygotowanie:
Przygotować normalne ciasto naleśnikowe, dodając do niego szpinak i usmażyć naleśniki; podawać z serem białym i plasterkiem szynki

 gero apetito!


5 komentarzy:

  1. to było pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. ide robic!!
    dzieki za przepis
    :D
    Zdeep ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. przepyszne!
    wsyzstkie mi zjedli! napyszniejsze na swiecie!!
    Zdeep!

    OdpowiedzUsuń
  4. Miałam okazje próbować!pycha!:)
    Biedrona

    OdpowiedzUsuń
  5. Ciasto na naleśniki jest całkiem ok, bardzo elastyczne, przez co fajnie się je smaży. Tylko środek jak dla mnie średni. Zamiast sera włożylem tam zestaw taki jak do tortilli: kurczak, kukurydza,papryka, sos etc. Moze mało wykwintnie, ale jak dla mnie smakowało super.

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...