ciasto naleśnikowe:
jedno opakowanie szpinaku
3 jajka
szklanka mleka
szklanka mąki
sól, pieprz
2 łyżki oleju
farsz:
250 gram sera białego (najlepiej z ziołami)
2 ząbki czosnku
kilka plasterków szynki
opcjonalnie trochę drobno posiekanej cebuli
przygotowanie:
Przygotować normalne ciasto naleśnikowe, dodając do niego szpinak i usmażyć naleśniki; podawać z serem białym i plasterkiem szynki
Przygotować normalne ciasto naleśnikowe, dodając do niego szpinak i usmażyć naleśniki; podawać z serem białym i plasterkiem szynki
gero apetito!
to było pyszne!
OdpowiedzUsuńide robic!!
OdpowiedzUsuńdzieki za przepis
:D
Zdeep ;)
przepyszne!
OdpowiedzUsuńwsyzstkie mi zjedli! napyszniejsze na swiecie!!
Zdeep!
Miałam okazje próbować!pycha!:)
OdpowiedzUsuńBiedrona
Ciasto na naleśniki jest całkiem ok, bardzo elastyczne, przez co fajnie się je smaży. Tylko środek jak dla mnie średni. Zamiast sera włożylem tam zestaw taki jak do tortilli: kurczak, kukurydza,papryka, sos etc. Moze mało wykwintnie, ale jak dla mnie smakowało super.
OdpowiedzUsuń