wtorek, 6 maja 2014

Pasta z czerwonej fasoli (pasta jajeczna z czerwoną fasolą)


Cześć!
Dziś mam dla Was doskonały przepis na majowy piknik. Nie ma nic lepszego niż bagietka i pyszne dodatki jedzone na świeżym powietrzu. Sery pleśniowe i smarowidła są idealnym rozwiązaniem na pikniki. Po prostu muszą się tam znaleźć. Dodatkowo oczywiście świeże warzywa, np. pomidorki i można relaksować się i dyskutować ze znajomymi od rana do nocy w świetnym humorze. Ja mam właśnie taki plan na najbliższy weekend. Odpocząć, posiedzieć, pogadać i zjeść coś pysznego. Pasta świetnie będzie pasować do śniadania i na kolację - zarówno fasola jak i jajka mają dużą ilość białka. Bardzo smaczna!



Składniki:

1 puszka czerwonej fasoli
4 jajka ugotowane na twardo
1 cebula dymka
3-4 ząbki czosnku
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól i pieprz do smaku


Przygotowanie:

Jajka ugotować na twardo i przestudzić. Fasolę dokładnie wypłukać. W miseczce rozgnieść na papkę jajka i fasolę, lub zmielić w blenderze. Dodać posiekaną drobno dymkę i czosnek, majonez i jogurt i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać sól i dużą ilość pieprzu do smaku.



Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Pasty wyglądają naprawdę smacznie :) I rzeczywiście mają dużo wartościowych składników :) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To prawda, są coraz popularniejsze ;)

      Usuń
  2. dobry pomysł! chętnie wykorzystam :)) i do tego smaczne zdjęcia :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł, na pewno śniadanko z taką pastą jest bardzo pożywne :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...