środa, 25 września 2013

Smarowidło do kanapek z fety, chilli i mięty



Cześć! Dziś mam  dla Was przepis na doskonałe smarowidło do kanapek. Świetnie dało radę na moje zeszłotygodniowe śniadanie (bardzo wcześnie). Pasta bardzo smakowała mi jako dodatek do omleta.Idealnie pikantna i słona. Myślę, że doskonale da sobie radę również jako przekąska na imprezie. Przepraszam, że tak rzadko publikuję, ale mam ostatnio nawał pracy! Miłej środy

Składniki (3 grzanki):

100 gram sera feta
1 papryczka chilli (lub 1/2 w zależności od jej ognia;P)
2 łyżki listków świeżej mięty
3 łyżki gęstego greckiego jogurtu

dodatkowo:
listki rukoli
pomidorki
oliwa do grzanek
razowy chleb

Przygotowanie:

Grzanki skropić oliwą i wrzucić na gorącego grilla. Fetę, wymieszać z drobno posiekanym chilli, miętą, jogurtem. Smarować gorące grzanki i zajadać ze smakiem ;)


1 komentarz:

  1. fajna pasta ! Ja tylko bym zrobiła dla siebie bez mięty bo nie lubię ale myślę że i bez niej była by pyszna!
    Pozdrawiam i zapraszam do siebie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...