poniedziałek, 11 czerwca 2012

Meksykańska Quesadilla

Quesadilla jest potrawą wywodzącą się z kuchni meksykańskiej. W zasadzie można do niej wrzucić wszystko, co mamy pod ręką i trochę sera, a potem podpiec. Nasze quesadille wyglądały tak:

Składniki (dla 3 osób):
 3 tortille
 pierś z kurczaka
 1/2 papryki
 1 zielona ostra papryczka
 trochę tartego radamera
 camembert
 kukurydza
 sos pomidorowy (z pomidorów z puszki, myślę, że keczup + koncentrat też dałby radę)

Przygotowanie:
 Kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy tak, jak lubimy, smażymy krótko na silnie rozgrzanym tłuszczu. Tortille smarujemy sosem pomidorowym, posypujemy tartym serem, układamy kurczaka, camemberta, pokrojoną w kostkę paprykę czerwoną i zieloną pokrojoną w paseczki oraz kukurydzę. Następnie placek składamy na pół i podgrzewamy na suchej patelni do rozpuszczenia się serów.

Bardzo lubimy dania, które są szybkie, tanie, sycące i to tego jeszcze smaczne. Nasza quesadilla spełnia wszystkie te kryteria, poza tym jest śliczna! Jedzenie, które cieszy oko smakuje jeszcze bardziej. Przepis jest idealny na zbliżająca się sejsę, kiedy na wszystko brakuje czasu, a pogoda nie zachęca do wyściubienia nosa z suchego kąta w pokoju. Przynajmniej na talerzu może u nas zagościć gorący Meksyk.

Smacznego!

2 komentarze:

  1. wygląda pysznie, jutro nie będę mieć czasu na przygotowywanie obiadu, to spróbuję.
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Hej, jaka zbliżająca się sesja!? Przecież dopiero połowa kwietnia i jedna sesja dopiero co się skończyła!! xD

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...