poniedziałek, 19 września 2011

Makaron z pomidorami i serem feta


Składniki:
 pół opakowania makaronu  penne
 3 duże pomidory lub puszka pomidorów
 pół opakowania sera feta
 połowa czerwonej papryki
 1 średnia cebula
 2 ząbki czosnku
pieprz, sól
 łyżeczka suszonej bazylii, łyżeczka ostrej papryki w proszku
 oliwa do smażenia

Przygotowanie:
Na oliwie podsmażyć drobno posiekaną cebulę, posiekany czosnek i pokrojoną w paski paprykę, dodać rozdrobnione pomidory i dusić pod przykryciem ok.15 min. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente, odcedzić i posypać bazylią i papryką w proszku. Wyłożyć na talerz makaron, polać go gęstym sosem pomidorowym i posypać pokrojonym w kostkę serem feta. Danie wygląda dość niepozornie, ale jest bardzo pyszne!

Smacznego!

3 komentarze:

  1. wygląda pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszne palce lizac:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziś zrobię to dla mojej dziewczyny :) Prosty przepis chyba niczego nie spartolę :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...