niedziela, 24 lipca 2011

Ciasto z rabarbarem

 

Składniki:
1 kostka margaryny lub masła roślinnego
szklanka cukru
4 jajka
2 szklanki mąki tortowej
1 budyń śmietankowy
2 łyżeczki proszku do pieczenia
obrane łodygi rabarbaru lub inne kwaśne owoce (porzeczki, agrest, jagody)

Przygotowanie:
1) Margarynę dokładnie rozmiksować, dodać cukier i chwilę ubijać.  Pojedynczo dodawać jajka i cały czas miksować.
2) Do masy dodawać po kolei suche składniki i miksować k.10-15 min, żeby ciast był puszyste.
3) Na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą blaszkę wlać ciasto i ułożyć umyte i osuszone owoce. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni ok 45 min.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...