Składniki:
3 szklanki mąki
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru pudru
4 żółtka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 kg renety złotej
1 łyżeczka cynamonu
2 łyżki cukru
2 łyżki bułki tartej
Tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy
Cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Ciasto zagnieść na stolnicy i włożyć na pół godziny do zamrażalnika; po wyjęciu podzielić na 3 części - 1/3 rozwałkować i pociąć na paski, 2/3 rozwałkować i wyłożyć do formy.
Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, dodać cukier, cynamon i bułkę tartą. Wyłożyć na ciasto, przykryć paskami ciasta (układanymi w kratkę).
Piec około 60 minut w rozgrzanym piekarniku.
najpyszniejsza szarlotka pod słońcem,tylko w Twoim wykonaniu!:)
OdpowiedzUsuńBiedrona