składniki:
ciasto naleśnikowe:
2 szklanki mąki
1 szklanka mleka
1/2 szklanki wody
2 jajka
2 łyżki oleju
szczypta soli
nadzienie:
pół opakowania mrożonego, zmielonego szpinaku
2 ząbki czosnku
1/2 małej cebuli
łyżka masła
opakowanie sera feta
przygotowanie:
1) ciasto naleśnikowe: białka z solą ubić na sztywno. W sporej misce wymieszać mikseremwszystkie składniki i dodać pianę z białek. Smażyć naleśniki na mocno rozgrzanej patelni.
2) nadzienie: drobno posiekany czosnek i cebulę podsmażyć na łyżce masła, dodać rozmrożony szpinak. Do gotowej masy dodać pokruszoną fetę i mieszać aż do rozpuszczenia. Posolić i popieprzyć do smaku.
3) Naleśniki wypełniać szpinakiem i zawijać w rulony, można podpiekać w piekarniku jeszcze 10 minut.
buen provecho!
kurcze, wyglada tak smakowicie. nie moge sie doczekac az sama zrobie!
OdpowiedzUsuńdzieki!
Ciekawa kompozycja smakowa
OdpowiedzUsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń