Składniki:
1 duży por
3 średnie marchewki
1 cebula
2 małe ziemniaki
3 ząbki czosnku
3 szklanki bulionu
pół kostki fety
sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki gotujemy w bulionie do miękkości. Pora kroimy na
krążki, cebulę w półksiężyce, podsmażamy na patelni. Marchew ścieramy na tarce,
dodajemy do reszty warzyw i dusimy. Po pewnym czasie dorzucamy pokrojony czosnek.
Gdy wszystko trochę zmięknie, a ziemniaki się ugotują, wrzucamy podsmażone
warzywa, pokruszoną fetę i miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą i pieprzem
do smaku. Zupa najlepiej smakuje z grzankami.
Nie ma nic lepszego od pikantnej, kolorowej zupy krem w
ponury, jesienny wieczór. Nigdy nie sądziłam,
że por, marchewka i feta tak
świetnie do siebie pasują. Gorąco polecam!
fajne pomysły pozdrawiam
OdpowiedzUsuńświetny blog
OdpowiedzUsuńsuper! polecam tego bloga
OdpowiedzUsuńTen krem prezentuje się niezwykle apetycznie
OdpowiedzUsuń