Składniki:
1 średniej wielkości bakłażan
Dobrej jakości ser feta
Puszka pomidorów
Makaron
Oliwa z oliwek
Czosnek
Płatki chili
Przygotowanie:
1) Bakłażana pokroić w słupki, dosyć cienkie, obsypać solą i odstawić na pół godziny. Po tym czasie zetrzeć soł papierowym ręcznikiem. Rozgrzać oliwę z oliwek na patelni, wrzucić pokrojonego bakłażana i smażyć parę minut z obu stron. Usmażonego już bakłażana zdjąć na osobny talerz; w międzyczasie ugotować makaron
2) Na tej samej oliwie podsmażyć rozdrobniony czosnek i płatki chili, po chwili dodać pomidory z puszki. Smażyć razem przez kilka minut, po czym dodać fetę (pół opakowania lub według uznania). Gdy feta się rozpuści, dodać bakłażana
3) Gotowy sos dodać do makaronu, całość posypać serem feta
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz