Strony

czwartek, 11 lipca 2013

Pieczone rzodkiewki najlepszy dodatek do obiadu



Cześć! Dziś już będę mieć normalny dostęp do internetu. JUUUUUUUPI! Bardzo mnie to cieszy, bo mam mnóstwo przepisów do opublikowania i całą głowę pełną pomysłów. Najbliższe 1 i 1/2 tygodnia spędzam w domu, więc będzie super. Dziś zaczęłam bardzo dobrze, od penkejków i koktajlu maślankowego z czarnymi porzeczkami na tarasie z bratem i przyjaciółką. Oby więcej wspólnych poranków. Tym czasem pokazuję obiad dla singla, czyli co jeść gdy sami jesteśmy w mieszkaniu. Moim zdaniem jest to bardzo trudne zadanie, a w zeszłym roku przekonałam się, że grillowana pierś kurczaka i kuskus mogą bardzo szybko się przejeść. W te wakacje nie chce powtarzać tego błędu dlatego szukam prostych rozwiązań, które wymagają minimum składników. Pieczone rzodkiewki są zaskakujące i zupełnie inne niż świeże, uwielbiam je i pewnie nie raz wykorzystam to warzywo w taki sposób. Ekstra!


Składniki:

pęczek rzodkiewek
sól, pieprz
oliwa
odrobina posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie:

Umyte rzodkiewki pokroić na połówki, posypać solą i pieprzem. Polać odrobiną oliwy  piec 25 min w 180 stopniach. Podawać jako dodatek do mięsa (u mnie grillowany schab z musztardą i majerankiem).


Smacznego!

Jedliście już kiedyś takie rzodkiewki? ;) Miłego czwartku!

2 komentarze: